All Categories

  • All Categories
Sign in or Join My Site Wish List (0)

5 Tips om zelfverzekerder te worden met diamond painting

5 Tips om zelfverzekerder te worden met diamond painting

1. Begin simpel

Elke kunstenaar, hoe groot ze nu ook zijn, is ooit begonnen als een beginner. En als je een absolute beginner bent, zal het nou eenmaal even duren om de juiste skills op te bouwen. Naarmate je werk verbetert, zal je ook meer zelfvertrouwen krijgen. Begin daarom met eenvoudige projecten, zoals bijvoorbeeld onze diamond paintings voor kinderen, deze zijn namelijk net wat makkelijker om mee te beginnen. Als je eenmaal een paar eenvoudige projecten hebt voltooid, zal je het vertrouwen hebben om iets moeilijkers te proberen. 


2. Stop met jezelf te vergelijken met anderen

Je kent het misschien wel: je buurvrouw, je tante, je beste vriendin of iemand anders heeft je enthousiast gemaakt om te beginnen met diamond painten. Jij bent net begonnen en wilt gelijk al dezelfde projecten maken als zij. Als dit dan niet helemaal lukt of je vind het moeilijk, ga je aan jezelf twijfelen. Stop daarom met jezelf te vergelijken met anderen. Ook zij zijn ooit ergens begonnen, het maakt dus helemaal niet uit dat je nog niet op hun niveau zit. 


 3. Leer van je fouten te houden

Zelfs wereldberoemde kunstenaars maken fouten. In plaats van je fouten in een negatief daglicht te zien, moet je er van leren te houden. Soms is een "zogenaamde" fout namelijk precies wat jouw painting nodig heeft. En zelfs als dat niet het geval is, hoeft een fout niet per se slecht te zijn. Zie het als een extra beetje persoonlijkheid in je painting. Fouten zijn de manier waarop we leren en nadenken over hoe we het de volgende keer anders zouden kunnen doen. 


4. Daag jezelf uit

Het meeste zelfvertrouwen komt vaak van uit je comfortzone stappen om iets moeilijks te doen, als dit dan lukt zal je zelfvertrouwen een boost krijgen. Heb jij bijvoorbeeld altijd al een diamond painting van de oude meesters willen maken maar durf je dit niet omdat je bang bent dat het te moeilijk is? Probeer het! Als het te moeilijk is kan je hem altijd even laten liggen om eerst nog wat op andere (eenvoudigere) paintings te oefenen. 


5. Onthoud waarom je het doet

De meeste mensen zien diamond painting als een ontspannende hobby. Onthoud dan ook dat het jouw momentje van ontspannen is als je met je diamond painting bezig bent, dit kan ook helpen om negatieve gedachten uit je hoofd te verdrijven. 

Great Value

Nunc id ante quis tellus faucibus dictum in eget metus.

Worlwide Delivery

Quisque posuere enim augue, in rhoncus diam dictum non

Safe Payment

Duis suscipit elit sem, sed mattis tellus accumsan eget.

Shop Confidence

Faucibus dictum in eget metus. Duis suscipit elit sem, sed mattis tellus

24/7 Help Center

Quisque posuere enim augue, in rhoncus diam dictum non